Ga naar de inhoud

Hey!

Mijn naam is Tamara Lambrechts en ik ben 38 jaar. Ik woon met mijn partner in het noorden van Antwerpen te Kapellen.

Van jongs af aan speelde ik al ‘kantoortje’ en je kan mij nog steeds heel blij maken met notitieboekjes, balpennen en andere ‘kantoorartikelen’. Ik wilde graag in een ziekenhuis werken en daardoor heb ik dan ook de beslissing gemaakt om na mijn middelbaar een specialisatiejaar te volgen tot medische secretaresse.

Na mijn opleiding heb ik functies gehad in verschillende organisaties en instellingen. Zo heb ik op de dienst opnameplanning van het Middelheim ziekenhuis gewerkt. Mijn functie bestond eruit om alle patiënten, zowel geplande als ongeplande (spoed opnames) een bed te voorzien. Planning, organisatie en structuur waren hierbij uiterst belangrijk. Hier heb ik enorm veel ervaring opgedaan.

Daarnaast heb ik ook gewerkt in een huisartsenpraktijk van 7 artsen. Agenda- beheer, patiëntendossiers verwerken, steriliseren, post behandeling, enz. waren mijn dagelijkse routine.

IMG_0742

En toen werd ik ziek...

Inmiddels alweer 10 jaar geleden. Ik kreeg pijnaanvallen en mijn lichaam was compleet uitgeput. Ik had 2 jaar lang gewerkt onder enorme tijdsdruk en veel te weinig slaap. Mijn lichaam riep mij een halt toe.

Verdict was een burn-out en nog geen jaar later volgde de ‘diagnose’ fibromyalgie. Dit was voor mij het besef dat ik het anders moest gaan aanpakken. Ik zorgde heel graag voor mensen, maar nu werd het tijd dat ik mezelf op de éérste plaats zette en voor mezelf ging zorgen.

Dit was het begin van mijn reis. De afgelopen jaren waren allesbehalve gemakkelijk, mijn dagen bestonden uit het strompelen van mijn bed naar de zetel en terug, meer was niet mogelijk. Maar ze waren het waard. Klinkt gek he? Ik ben die tijd gaan gebruiken om mijzelf beter te leren kennen, liever voor mijzelf te zijn en te gaan ontdekken waar ik in het leven stond. Waar word ik nu écht blij van? 

En toen kwam corona… Mijn wekelijkse afspraken in het ziekenhuis vielen van de één op andere dag weg. Dan ben ik online gaan zoeken naar hulp. Zo heb ik mijn pijncoach Inez leren kennen. Ik ben haar nog steeds enorm dankbaar, dankzij haar heb ik terug leren leven i.p.v. overleven. Ook heeft zij mij geholpen in mijn zoektocht wat voor werk ik nu écht graag doe. En wat bleek, dat VA de ideale job voor mij is. Ik had hier nog nooit van gehoord maar toen ik mij erin ging verdiepen ging er een nieuwe wereld voor mij open.

Ik kan wel zeggen dat ik mijn lichaam dankbaar ben. Zo heb ik geleerd om meer te luisteren naar mijn lichaam en de signalen die ik krijg, niet meer te negeren en altijd maar door te blijven gaan. Maar op tijd en stond zorgen voor rust. Ik heb ook geleerd dat ik mijzelf op de eerste plaats mag zetten, dat ik het waard ben om een gelukkig leven te leiden.

Al deze lessen hebben mij gebracht naar deze keuze om mijn eigen onderneming te starten. Zodoende kan ik zelf mijn uren en tijd bepalen. Aangezien ik virtueel en dus van thuis uit werk zorgt dit ervoor dat ik de nodige rust in kan plannen. De ideale combinatie dus.

Waarom de levensboom als logo?

De levensboom staat symbool voor groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, voor onsterfelijkheid en genezing. Net als de boom heb je ook te maken met de verschillende seizoenen. Er zijn momenten van leven, zoals in de lente, van groei zoals in de zomer en van pittige herfststormen.

Dat beschrijft exact mijn verhaal, ik heb ook pittige stormen gekend, maar ik ben gegroeid, ‘genezen’ en gaan leven i.p.v. overleven. Daarom richt ik mijn doelpubliek tot coaches omdat zij een enorme meerwaarde zijn in de reis van ons leven. Jezelf terugvinden en herontdekken is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.  

Mijn missie en visie

Coaches te helpen ontzorgen, zodat zij (weer) rust en ruimte ervaren om voor zichzelf te zorgen en te doen wat zij écht leuk vinden. Als er iets is dat ik heb geleerd dan is dat zelfzorg top prioriteit is.

Ik geloof in een wereld waarin iedere ondernemer de ruimte kan ervaren om alleen datgene te doen wat hen blij en gelukkig maakt, haar/zijn talenten en passie volledig te kunnen benutten.

Mijn kernwaarden

 • Hulpvaardig
 • Eerlijk
 • Geduldig
 • Creatief
 • Doorzetter
 • Empatisch
 • Rustig
 • Gedreven
 • Leergierig

Enkele weetjes over mij

 • 16 jaar samen met mijn partner die werkt als  it’er (dream team)
 • Ochtendmens
 • Theedrinker
 • Hoogsensitief
 • Leest graag boeken over zelfontwikkeling
 • Natuur is mijn tweede thuis
 • Grote fan van yoga nidra
 • Gek van mijn border collie Sky
 • Verzot op chocolade