Ga naar de inhoud

Virtual Assistant

Wat is een VA?

Een Virtual Assistant, afgekort VA, is een zelfstandig ondernemer en biedt professionele administratieve, technische en/of creatieve ondersteuning aan andere ondernemers op afstand vanuit een thuiskantoor. Er zijn allround Virtual assistants, maar steeds vaker heeft een VA haar eigen expertise.

IMG_0686

Waarom samenwerken met een VA?

De reden is heel simpel.

Door een VA in te huren kan je meer tijd vrij maken voor de zaken die je echt leuk vindt om te doen. Hierdoor kan je gaan werken AAN je bedrijf in plaats van werken IN je bedrijf.

Voorbeeld:

Heb je een eigen pijncoaching praktijk, omdat je een enorme passie hebt om mensen te helpen om pijnvrij door het leven te gaan? Maar word je gek van alle administratie, e-mails, etc? Door dit uit te besteden aan een VA bespaar je tijd en kan jij je focussen op het helpen van nog meer coachees (of genieten van de extra vrije tijd)

Voordelen van een VA

  • Flexibel inzetbaar: Je kunt een VA inhuren naar gelang jouw behoeften. Per uur, voor een aantal vaste uren per maand of per project.

  • Rust en tijd: Doordat een VA taken uit handen neemt, of jouw projecten ondersteunt, krijg jij als ondernemer weer rust en tijd om je te richten op waar jíj mee bezig wilt zijn.

  • Geen extra kosten: Een ander voordeel van werken met een virtual assistant is, dat je geen extra kosten betaalt. Een virtuele assistent werkt van thuis uit en heeft zelf de middelen in bezit die nodig zijn om het werk uit te voeren. Je hoeft als ‘werkgever’ dus geen laptop of kantoormeubels te kopen. Je betaalt enkel voor de diensten die je afneemt. 

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een VA in te huren?

Mijn uurtarief bedraagt €75.

Wanneer kunnen we beginnen?

Wat leuk dat je met mij aan de slag wilt! Vul het contact formulier in en ik laat binnen 2 werkdagen iets van mij horen.

Hoe worden privacy en vertrouwelijkheid behandeld?

Jouw privacy en vertrouwen zijn belangrijk voor mij. De vertrouwelijke informatie die verkregen wordt, wordt niet vrijgegeven, tenzij je hier toestemming voor hebt gegeven of zoals wettelijk vereist.

Hoe ga je bestanden met mij delen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het delen van bestanden. We bespreken welke methode je momenteel al gebruikt en samen beslissen we de beste methode voor onze samenwerking.

Hoe weet ik welke VA geschikt is voor mij?

Als je gebruik wilt maken van de diensten van een VA is het belangrijk dat je een kennismakingsgesprek hebt. Iedere VA heeft namelijk andere kwaliteiten. Ik bied dit eerste gesprek gratis aan. Tijdens het gesprek kunnen we elkaars verwachtingen bespreken , kan je al je vragen stellen en kijken we of het klikt.